Mi ez a blog?

Magyar honfoglalók a tanzániai Arusha kies városában. Apa, Anya, gyerekek, csupa szív, szeretet. Anya dolgozik, a tesvérek iskolába járnak, Apa pedig szemlélődik.

Friss hozzászólások

  • NagyIca: Tevaszaros boldog új évet, erőt- egészséget Testvérek! (2010.01.04. 07:45) Elakadásjelző
  • CSR bloggerina: nos, ez igen kimerítő volt :) azt sem gondoltam volna, hogy valaha egy afrika blogon fogok simeckáról olvasni. szal, kedves zsolti, nagy ... (2009.10.31. 23:54) A nagy büdös helyzet. Beleszagolunk
  • zöld hold (törölt): remélem jó lesz a link <a href="http://weatherpixie.com/" target="_blank"><img src="http://weatherpixie.com/displayimg.php?place... (2009.10.18. 21:34) A család
  • NagyIca: Szia Zsiga! Ezt a részt valóban Te írtad? Gratulálok! Puszi! (2009.10.14. 09:55) Az itteni közlekedés
  • prakker: Nagy esemény: Zsuzsi (ninitoka) is beszállt a blogírásba. És máris pontosítanom kell, ki kell egészítenem őt. (Házastársi piszkálódás? Új ... (2009.10.09. 07:51) Köztéri alvás - etnológiai adattár

Sorkövető blogomból

Nincs megjeleníthető elem

Levél az otthoniakhoz 1.

2009.08.24. 09:53 prakker

Korábban is adtam hírt magunkról. Kétszer e-mailen. Most íme az első levél (aug. 4.):

Kedves Mindenki!
 
Tudatom Veletek, hogy vagyunk, mondhatni, jol vagyunk. Azert nem konnyu egy mzoungu szahib elete. Fura erzes, hogy idegenek surugnek korulotted a hazadban. A nagy odafigyelest igenylo, precizios munkakat azert en csinalom. Vasarnap peldaul bekotottem a villanysutot, majd azon izgultam 11 oran at, hogy en okoztam-e a varost megbenito aramszunetet, vagy ez a szokasos vasarnapi "aramkimaradas". Szerencsere, az utobbi volt, es a suto is priman szuperal.
 
Aztan 36 oraig nem volt vizunk, pontosabban csak hideg vizunk nem volt. Furcsa erzes egy olyan hazbol kirohangalni vizert (a maszajok nagy derultsegetol kiserve), ahol elvileg harom furdoszoba es angol wc is van. Persze korabban is megvolt mindegyiknek a maga kulonlegessege, egyedisege. Van amibe vizelni lehet, van, amibe... De ezt nem reszleteznem.
 
Itt mindennek lelke van, az embereknek (jo, ez nem akkora csoda), a csotanyoknak meg a targyaknak is. Nem csodalom, hogy Fekete-Afrikaban - hiaba a muzulman terjeszkedes es a kereszteny "misszios tevekenyseg" - meg mindig eros az animizmus. Van peldaul egy villanykapcsolonk, ot szeretem egyelore a legjobban, amit ha meghuzunk (!), 1, 2 vagy 3 perc mulva lesz majd vilagos. Csak o tudja, mikor. Nagy jellem.
 
Szombaton voltunk Nagy Endre hires Afrika-vadaszunk egykori birtokan (lodge), azert tudott elni az oregfiu. Mikozben jol megerdemelt hideg (baridi) soromet kortyolgattam jol lathattam, hogy a vilag leendo urai (a kinaiak) kozul ketto a viziantlopokat sorrel itatja. Naiv lelkek... Ok is a pusztulasba rohannak, megkezdodott a Kelet alkonya.

Szólj hozzá!

Címkék: víz áram házunk arusha háztartásunk nagy endre

A bejegyzés trackback címe:

https://harom-testver-afrikaban.blog.hu/api/trackback/id/tr21334231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása