Mi ez a blog?

Magyar honfoglalók a tanzániai Arusha kies városában. Apa, Anya, gyerekek, csupa szív, szeretet. Anya dolgozik, a tesvérek iskolába járnak, Apa pedig szemlélődik.

Friss hozzászólások

  • NagyIca: Tevaszaros boldog új évet, erőt- egészséget Testvérek! (2010.01.04. 07:45) Elakadásjelző
  • CSR bloggerina: nos, ez igen kimerítő volt :) azt sem gondoltam volna, hogy valaha egy afrika blogon fogok simeckáról olvasni. szal, kedves zsolti, nagy ... (2009.10.31. 23:54) A nagy büdös helyzet. Beleszagolunk
  • zöld hold (törölt): remélem jó lesz a link <a href="http://weatherpixie.com/" target="_blank"><img src="http://weatherpixie.com/displayimg.php?place... (2009.10.18. 21:34) A család
  • NagyIca: Szia Zsiga! Ezt a részt valóban Te írtad? Gratulálok! Puszi! (2009.10.14. 09:55) Az itteni közlekedés
  • prakker: Nagy esemény: Zsuzsi (ninitoka) is beszállt a blogírásba. És máris pontosítanom kell, ki kell egészítenem őt. (Házastársi piszkálódás? Új ... (2009.10.09. 07:51) Köztéri alvás - etnológiai adattár

Sorkövető blogomból

Nincs megjeleníthető elem

Szolgálati közl.: a címkép evolúciója

2009.09.04. 07:26 prakker

Két hozzáértő és végtelenül türelmes pesti kollégám, Marinov Iván és Meixner Zoli segítségével tegnap óta teljes pompájában látható az új oldal, legfőképpen a mesés címkép. Nemzedékemhez tartozók bizonyosan felismerték már, hogy a szocialista édesipar egyik legendás termékének, az Africana nevet viselő "csokijára" hajaz, amit még maguk a készítők is igen visszafogottan "nugátszerű termékként" definiáltak.

A szerénység indokolt volt. Az édességek magától értetődően osztják meg a gyerektársadalmat, de az Africana különösen alkalmas volt erre. Ilyen volt még a Pille és a Márvány drazsé is. Speciel, én mindhármat szerettem. Nem úgy, mint a különféle ízekben kapható Négercsókot, pedig annak még tévéreklámja is volt.

De félre a nosztalgiával. Lássuk inkább, hogyan nyerte el jelenlegi formáját a fej:

1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csokipapír eredeti, csonkítatlan kiterített változata. Mint egy oroszlánbőr a kandalló előtt. Természetesen a fenti kép a vadregényes internet mélyén lőhető, ha van bennszülött vezetőd. Az enyémet Google-nek hívják.

2.

 

 

 

Az alkotó (Zoli) itt még csak próbálgatja szárnyait. Puritán, mégis elegáns megoldás. Betűtípusa az eredetit idézi, és felkerül az egykori csokipapír központi ikonikus eleme, a különlegességet, egzotikumot ígérő pálmafa is. Szép-szép, ámde a blogrendszer magasabb képet követel. De van megoldás!

3. 

 

 

 

 

Íme. A művész "csal". Nem nagyon, kicsit. Egy szelvénnyel megtoldja a pálmafa törzsét. Ettől lesz a kép arányos. Minden rendben, csakhogy a megrendelő (én) felébred. Valami hiányzik - morfondírozik. És megnézi a mintául szolgáló eredeti képet. S legott új igényekkel áll elő.

4. 

 

 

 

 

S lőn. A hajdanán jól ismert embléma, a Kiváló Áruk Fóruma háromszöge a pálmafa enyhet adó széles levelei alá került. Mellette feltűnik a termék-meghatározás is, ami mintegy jelzi, Kedves Olvasó, hogy blogunk esetében sem a valósággal van ám dolgod, csak annak hamisított változatával, nugátszerű termékkel. De azért ezt is meg lehet kajolni. Jó étvágyat hozzá!

5.

A legvégső (?) fejlődési fok fent, a blog fején látható. A definíció a helyére, a fa oldalához simult, jól érzi ott magát.

Szólj hozzá!

Címkék: köldöknézés

A bejegyzés trackback címe:

https://harom-testver-afrikaban.blog.hu/api/trackback/id/tr151357145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása